Nutellás Tiramisu

Hozzávalók:

50 dkg mascarpone

7 tojássárgája

10 dkg cukor

0,5 l tejszín

15 dkg nutella

40 dkg babapiskóta

presszókávé

0,5 dkg zselatin

 

Elkészítés:

Mialatt a tojássárgáját felverjük, 10 dkg cukorból kevés vízzel szirupot készítünk, majd a felvert tojássárgájába csorgatjuk, majd kihülésig tovább verjük. Belekeverjük a mascarponet, majd a nutellát, végül hozzákeverjük a tejszínhabot, a masszát homogenizáljuk, majd a felolvasztott zselatinnal fixáljuk. Egy négyzetes tál aljába kevés krémet teszünk, kirakjuk kávéba mártott babapiskotával, ismét krémet kenünk rá, majd mindezt mégegyszer megismételjük. Fél napig hűtőben pihenni hagyjuk majd kakaóporral meghintve tálaljuk.

Asztali nézet