Nutellás Tiramisu
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
7 tojássárgája
10 dkg cukor
0,5 l tejszín
15 dkg nutella
40 dkg babapiskóta
presszókávé
0,5 dkg zselatin
Elkészítés:
Mialatt a tojássárgáját felverjük, 10 dkg cukorból kevés vízzel szirupot készítünk, majd a felvert tojássárgájába csorgatjuk, majd kihülésig tovább verjük. Belekeverjük a mascarponet, majd a nutellát, végül hozzákeverjük a tejszínhabot, a masszát homogenizáljuk, majd a felolvasztott zselatinnal fixáljuk. Egy négyzetes tál aljába kevés krémet teszünk, kirakjuk kávéba mártott babapiskotával, ismét krémet kenünk rá, majd mindezt mégegyszer megismételjük. Fél napig hűtőben pihenni hagyjuk majd kakaóporral meghintve tálaljuk.